Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volle Evangelie haalt verwachte tienduizend christenen niet

Volle Evangelie haalt verwachte tienduizend christenen niet

16/12/2016 08:11 - Naomi Hoever

Een deel van de Volle Evangelie - en Pinsterkerkgemeenschap was donderdagmiddag op de been om te protesteren tegen 'moreel verval'.

Een deel van de Volle Evangelie - en Pinsterkerkgemeenschap was donderdagmiddag op de been om te protesteren tegen 'moreel verval'. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - "Wij in Suriname geloven niet in deze levensstijl. Het gaat in tegen het woord van God”, zei bisschop Steve Meye donderdag op het Onafhankelijkheidsplein aan volgelingen. Daar begon en eindigde een protestmars voornamelijk tegen lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders.

De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname had gehoopt tienduizend christenen op de been te brengen, maar naar schatting waren het er duizend. Meye zegt dat gelovigen zijn weggebleven vanwege de tegenstand vanuit de media en de kritiek op sociale media en uit Nederland. Ook zijn er naar zijn zeggen aanhangers geïntimideerd.

Hoewel keer op keer op het plein werd benadrukt dat er niet tegen de transgender Yvana Hilton wordt gelopen, stond er op alle protestborden iets wat met de geslachtsverandering van de transgender te maken heeft. Hilton probeert via een rechterlijke procedure deze geslachtsverandering te laten doorvoeren in het bevolkingsregister. Gewapend met borden en een spandoek hebben aanhangers van het Volle Evangelie donderdag gehoor gegeven aan de oproep van de pinkstergemeenten om te protesteren tegen 'moreel verval'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina