Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Informatie raadskamerzitting op straat

Informatie raadskamerzitting op straat

16/12/2016 05:05

Informatie raadskamerzitting op straat

 

PARAMARIBO - Audrey Tjong A Sie, raadsvrouw van Yvana Hilton, betreurt het dat informatie over het verloop en de inhoud van de rechtszaak van haar cliënt, die in de raadkamer heeft gediend, naar buiten is gelekt. Yvana, geboren als man, maar die door een operatie als vrouw door het leven gaat, procedeert om gedaan te krijgen dat haar geslachtsverandering door de Staat erkend wordt.

Hiertoe zouden haar gegevens bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) moeten worden gewijzigd. De raadsvrouw zegt dat als een zaak in raadkamer behandeld wordt, er geen publiek bij is. "Mijn cliënt was altijd alleen met vertegenwoordigers van de tegenpartij, in deze het CBB. "Dat de informatie dat de zaak twee keer is uitgesteld en naar welke datum, op straat ligt, bevreemd de advocaat. Ze vindt dat de geheimhoudingsplicht is geschonden. Welke instantie dat heeft gedaan weet zij niet.

Ook zegt ze dat bepaalde terminologie die in het verzoekschrift is gebruikt, terug te vinden is in uitspraken van de voorganger Steve Meye. "Wij weten niet vanwaar het lek komt. Wij twijfelen niet aan de objectiviteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de rechter. Ik verwacht niet dat er beïnvloeding zal plaatsvinden, hoewel geprobeerd wordt de rechter te beïnvloeden".

De deken van de Orde van Advocaten, Harrish Monorath, zegt dat er bij de rechters een verschil in mening is over het bijwonen van zittingen in de raadkamer. In sommige gevallen zitten alleen de betrokken partijen met hun raadslieden, maar in andere zijn er andere advocaten bij, die niets met de zaak te maken hebben.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina