Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bezwaarloop tegen geslachtsverandering in bevolkingsregister

Bezwaarloop tegen geslachtsverandering in bevolkingsregister

12/12/2016 13:19 - Merredith Bruce

Bezwaarloop tegen geslachtsverandering in bevolkingsregister

 

PARAMARIBO - De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname (Vveps) zal donderdag met een bezwaarloop haar standpunt over de rechtszaak voor geslachtsverandering in het bevolkingsregister duidelijk maken.

Kerken die lid zijn van de vereniging, andere christelijke gemeenten en personen die willen ondersteunen zijn uitgenodigd voor de manifestatie met als vertrekpunt het Onafhankelijkheidsplein.

Transgender Yvanna Hilton tracht via een rechtszaak, in januari, gedaan te krijgen dat 'haar' geslacht in het bevolkingsregister bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van man naar vrouw wordt veranderd. Kerkleiders hebben al eerder hun afkeuring hierover uitgesproken. Met de bezwaarloop willen ze hun standpunt nog duidelijker kenbaar maken.

Vveps-voorzitter Steve Meye zegt desgevraagd dat het geenszins de bedoeling is om de rechter te beïnvloeden. "We houden de rechter niet tegen. We uiten gewoon onze mening, aangezien we in een democratische staat leven." Als de rechter in het voordeel van Hilton beslist, is volgens de geestelijke "het hek van de dam".

Hij legt uit dat de weg hierna open zal staan voor een ieder om op latere leeftijd het geslacht in het bevolkingsregister te wijzigen en stelt dit gelijk aan fraude. Mocht de rechter toch in het voordeel van de transgender beslissen, zal de vereniging zich "uit respect voor wet en recht" erbij neerleggen. "Maar, we blijven wel in protest", aldus Meye.

De aanwezigen zullen zich donderdag om vier uur 's middags verzamelen op het Onafhankelijkheidsplein en maken een rondje in het centrum. Gedurende de loop en bij aankomst op het plein zal er gebeden worden voor lgbt'ers. "We zullen voor hen bidden dat ze vrijkomen van hun leefstijl. We houden van ze, maar we keuren hun leefstijl af, omdat het ingaat tegen God's Woord en daar gaat het om", benadrukt Meye.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina