Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vader peuter eist verzekering

Vader peuter eist verzekering

19/11/2016 10:18 - Gilliamo Orban

Vader peuter eist verzekering

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De eigenaar van de jaguar die vorige week zaterdag de tweejarige peuter Prenay Hindori heeft gebeten te Boxel, is bereid met de familie van het jongetje te onderhandelen over de gemaakte kosten. De man en verzorger van de jaguar zijn vrijdag verhoord door de politie. Dat zegt de publiciteitsdienst van het Korps Politie Suriname tegen de redactie. De politie heeft het dossier gestuurd naar het Openbaar Ministerie, dat zal bepalen of er een straf, en zo ja welke, zal worden opgelegd.

De verzorger heeft tegen de politie gezegd dat hij op die bewuste dag de jaguar uit de kooi heeft gehaald om een wandeling te maken op het achtererf. Op een gegeven moment zag hij de katachtige niet meer en hoorde hij gegil aan de andere kant van de schutting. Daar had het dier Prenay aangevallen en verwondingen toegebracht. Het had een haar gescheeld of de nieren van de kleine waren beschadigd. Na de aanval sprong het beest de schutting weer over naar zijn vertrouwde omgeving. Arunkoemar Hindori, vader van Prenay, eist een levenslange verzekering van de eigenaar van de jaguar.

"Het gaat om een kleine jongen van twee jaar en ik weet niet hoelang hij met dit trauma zal zitten. Waar hij door de tijger is gebeten, kan een zwakke plek worden. Tijdens het spelen kan daar snel een verwonding ontstaan", beredeneert Hindori. De vader keurt het goed dat de eigenaar wil praten over gemaakte kosten. "Dat is helemaal op zijn plaats, omdat hij de veroorzaker is van het incident. Ik moet nog nagaan hoeveel geld we hebben gespendeerd aan het ongeluk", zegt hij. De eigenaar van de jaguar was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina