Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moeder aangevallen peuter:‘Ik wilde met de jaguar vechten’

Moeder aangevallen peuter:‘Ik wilde met de jaguar vechten’

16/11/2016 09:09 - Gilliamo Orban

Moeder aangevallen peuter:‘Ik wilde met de jaguar vechten’

 

PARAMARIBO - De peuter Prenay Hindori die zaterdag is gebeten door een gekweekte jaguar te Boxel, is ternauwernood aan de dood ontsnapt. Het scheelde maar een haartje of de nieren van het tweejarige jongetje waren geraakt. “Die wond was echt diep, enkele millimeters dieper en de nieren van mijn zoontje waren beschadigd”, zegt de geschokte moeder Maitrie Hindorie tegen de Ware Tijd.

Maitrie was op de bewuste dag samen met andere familieleden bij de mandir bezig met het voorbereiden van een feest, terwijl haar oudste zoon en de peuter met hun neefje op het terrein aan het spelen waren. "Ik hoorde plotseling mijn schoonzus gillen en toen we daarop afgingen, zag ik mijn zoontje in de bek van een tijger. Als het beest dicht bij mij was geweest, dan zou ik met het dier gevochten hebben om mijn zoon los te krijgen", toont ze haar moederinstinct aan.

Haar schoonbroer, die snel handelde, heeft het kindje uit de bek van de jaguar gehaald. "Toen ik mijn zoontje in handen had, onderzocht ik zijn lichaam en zag direct een wond in zijn rug. Hij huilde van de pijn en we waren echt geschokt. Eenieder die bij de mandir was, huilde", herinnert Maitrie zich.

De peuter, die ook wat krabben op zijn buik heeft opgelopen, is vervolgens vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar het kindje tot maandagmiddag voor observatie was opgenomen. De peuter heeft volgens de moeder nog wat pijn, maar lijkt ook getraumatiseerd. "Hij is angstig en schrikt in zijn slaap. En hij wil niet dat we hem alleen laten. Hij praat wel met ons en zegt dat een hond hem heeft gebeten. Maar wanneer veel mensen in zijn buurt zijn, is hij wel teruggetrokken", zegt Maitrie.

Zij kan het niet verkroppen dat een jaguar op een onverantwoordelijke manier werd gekweekt, wat levensgevaarlijk is voor de kinderen in die buurt. Ook kan het er bij haar niet in dat buurtbewoners de autoriteiten hiervan niet op de hoogte hebben gesteld. De moeder eist dat er sancties worden getroffen tegen de eigenaar van de jaguar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen