•  
  • Home
  • ‘Grote partij drugs niet van King Koyeba'

‘Grote partij drugs niet van King Koyeba'

22/10/2016 08:29 - Van onze redactie

Een marihuanaroker maakt zijn spul gereed voor gebruik.

Een marihuanaroker maakt zijn spul gereed voor gebruik. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Van de grote partij drugs, was slechts een klein deel van King Koyeba. Ongeveer zeshonderd gram is op hem aangetroffen”, zegt Lygia Palmburg, één van de advocaten van Lowinzo Misiedjan, zoals de artiest eigenlijk heet. Zij vindt niet dat de volledige partij drugs die is aangetroffen, op zijn conto mag worden geschreven.

De artiest is vorige week samen met twee andere verdachten J.A. en R.S. aangehouden en op hen werd ruim zes kilogram yammie aangetroffen. De drie worden verdacht van drugshandel. Zij zijn in een woning aan de Raoulweg in het district Wanica aangehouden door een gemengde eenheid van de politie. Koyeba is reeds voorgeleid bij de rechter-commissaris, maar het is onduidelijk of er reeds een beslissing is genomen over verlenging zijn hechtenis.

Verschillende bronnen bevestigen dat zijn aanhouding met dertig dagen is verlengd, maar Palmburg en haar collega Raoul Lobo zijn hiervan niet op de hoogte. King Koyeba heeft tegenover de rechter-commissaris toegegeven dat hij drugs verkocht, omdat hij het geld nodig had om zijn kinderen te verzorgen. Ook heeft hij bekend af en toe yammi of marihuana te gebruiken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina