Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kapitein Manniesingh wil morele tij helpen keren

Kapitein Manniesingh wil morele tij helpen keren

26/10/2021 14:22 - (Bewerkt persbericht)

Kapitein Manniesingh in gesprek met leerlingen van het De Miranda lyceum.

Kapitein Manniesingh in gesprek met leerlingen van het De Miranda lyceum. Foto: Ministerie van Defensie  

PARAMARIBO - “Onze generatie mag niet ten prooi vallen aan ellende en wanhoop”. Dat zei legerkapitein Shyam Manniesingh van het bureau Civiel-Militaire Relaties (Cimir) dinsdag tijdens een virtuele motivatiesessie voor studenten van de examenklas van het De Miranda Lyceum.

Hij benadrukte dat militairen voorbeeldfiguren moeten zijn en het boegbeeld van vaderlandsliefde, discipline, beschermer en dienaar van land en volk. Met motivatiesessies tracht het Nationaal Leger (NL) daarom om gezag uit te stralen en jongeren te inspireren om deze basisprincipes hoog in het vaandel te houden en als waardevolle burgers het land te helpen ontwikkelen.

Volgens Manniesingh is er een betreurenswaardige vergroving van zeden in de samenleving. Hij noemt onder andere alcohol- en drugsgebruik, gokken, losbandigheid en minachting voor autoriteiten. "Men heeft geen respect voor ouders, leerkrachten en mensen van het bevoegd gezag. Daar moet verandering in komen. Onze jongeren moeten hun levens inrichten op basis van doelen en principes. Zo een sessie is daarom enorm belangrijk, want het helpt om de productiviteit naar boven te halen en de betrokkenheid van leerlingen vooral bij de studie te stimuleren. Dat moeten wij verhogen ten faveure van de samenleving", aldus Manniesingh.

De legerkapitein benadrukte dat problemen, obstakels en uitdagingen onvermijdelijk zijn in het leven, maar dat jongeren zich hierdoor niet moeten laten ontmoedigen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina