Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: Amoksi bezoekt nabestaanden Binda

Tuinman doodgereden door bus

24/10/2021 19:43 - Van onze redactie

De PSB-bus na de fatale aanrijding aan de Nieuw Weergevondenweg.

De PSB-bus na de fatale aanrijding aan de Nieuw Weergevondenweg. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Manodjkoemar Binda (47) heeft zaterdagochtend het leven gelaten nadat hij door een lijnbus te pletter werd gereden terwijl hij in de tuin aan het werken was. Het ging fout tijdens een inhaalmanoeuvre van de bus. Drie andere personen, onder wie de chauffeur die uit de bus sprong, raakten gewond.

Bij het inhalen op de Nieuw Weergevondenweg ramde de bus eerst een tegenligger - een pick-up - en vervolgens zijn voorrijder, een Toyota Spacio. De chauffeur verloor de controle over het stuur en reed het perceel op. Bij die gelegenheid sprong de bestuurder uit de bus, waarna Binda te pletter werd gereden tegen de muur van de buren. De man was vrijwel opslag dood.

De chauffeur en twee passagiers van de lijnbus raakten gewond en werden met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De veroorzaker is in het bezit van een geldig rijbewijs, dat is ingevorderd door de politie. Het lichaam van Binda is voor obductie in beslag genomen. De bus zal worden herkeurd. De Verkeersunit van regio Midden is belast met het onderzoek.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft zondag zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van Binda. De bewindsman gaf hen een financiële ondersteuning om bij te dragen in de kosten van de crematie van het slachtoffer. Asha Naipal en Randjana Mahabier van het Bureau Slachtofferzorg, die zondag ook de familie bezochten, zullen in contact blijven met de nabestaanden om de nodige begeleiding te bieden.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina