Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winst en verlies voor taekwondoka Tosh van Dijk

Winst en verlies voor taekwondoka Tosh van Dijk

24/10/2021 03:03 - Terence Oosterwolde

Winst en verlies voor taekwondoka Tosh van Dijk

 

PARAMARIBO - Tosh van Dijk heeft van zijn twee gevechten in de 48ste Dutch Open taekwondokampioenschappen één gewonnen en één verloren. In Eindhoven zegevierde de Surinamer in de ronde van 32 overtuigend over de Mexicaan Roberto Sumano: 15-4. Echter, in de ronde van zestien moest hij zich met 8-10 gewonnen geven tegen de Rus Dmitri Artyukhov.

In de gewichtsklasse -74 kilogram waren er 25 deelnemers, onder wie ook de Surinamer Dimitri Lie Pauw Sam. Hij verloor zijn openingspartij met 4-30 van de Spanjaard Ruben Garcia Ortiz. Marko Golubic van Kroatië werd kampioen, nadat hij de Duitser Eduard Drewlau in de finale met 22-3 versloeg. De derde plaats was voor de Rus Konstantin Minin en de Fransman Hamady Gaye.

Van Dijk vertrok op 17 oktober uit Suriname en zal tot en met 30 november in Nederland verblijven. Op schema heeft hij trainingskampen, maar hij zal ook meedoen aan de Paris Open (13 november) en Austria Open (28 november). "Ik heb ervoor gekozen om in Nederland op trainingskamp te gaan, omdat er in Europa momenteel een aantal wedstrijden op programma staan", zei hij bij zijn vertrek tegen de Ware Tijd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina