Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Achterstand in verwerking paspoortaanvragen

Achterstand in verwerking paspoortaanvragen

24/10/2021 12:06 - Van onze redactie

Achterstand in verwerking paspoortaanvragen

 

PARAMARIBO - In het derde kwartaal van dit jaar is er volgens het Centraal Bureau voor Burgerzaken een groot aantal paspoortaanvragen gedaan. De verwerking daarvan blijkt niet smooth te zijn verlopen. Door de Covid-19-situatie op de werkvloer, het groot aantal aanvragen en technische onderbrekingen is, aldus CBB-directeur Anastatia Kanapé-Pokie, de wachttijd langer dan normaal.

Door deze situatie adviseert ze aanvragen minimaal twee maanden vóór de periode waarin burgers hun paspoort willen hebben te doen. Ze voegt eraan toe dat nieuwe paspoorten een halfjaar vóór de vervaldatum kunnen worden aangevraagd.

Uitzondering op de regel kunnen ziekte, overlijden, dienstreis en reizen voor sport- en studiedoeleinden vormen. In die gevallen bestaat de mogelijkheid voor bespoediging van de aanvraag. "Voor alle gevallen die niet onder de categorie spoedgevallen voorkomen, dient u uw paspoort tijdig aan te vragen."

Paspoorten worden aangevraagd op het Bureau voor Burgerzaken (BvB), waar een persoon staat ingeschreven. Voor verdere afhandeling en productie worden de stukken gestuurd naar de afdeling Paspoorten op het CBB-hoofdkantoor. Daarna gaan de paspoorten retour naar het BvB. Aanvragen worden vooralsnog niet digitaal opgestuurd van de BVB's naar het CBB-hoofdkantoor.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina