Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opnieuw nationaal record voor zwemmer Tjon A Joe

Opnieuw nationaal record voor zwemmer Tjon A Joe

24/10/2021 08:06 - Terence Oosterwolde

Renzo Tjon A Joe doet goede zaken in Nederland.

Renzo Tjon A Joe doet goede zaken in Nederland. Foto: FB Renzo Tjon A Joe  

PARAMARIBO - Renzo Tjon A Joe gedijt goed in Nederland. Voor de tweede wedstrijd op rij brak hij er een nationaal Surinaams record. Deze keer op de 100 meter vrije slag korte baan. "Het gaat goed", beaamt de zwemmer tegenover de Ware Tijd.

Direct na de Olympische Spelen in Tokio koos Tjon A Joe ervoor om zich in Nederland te vestigen en er direct het traject 'Parijs 2024' in te zetten. Die stap heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd.

Dat bewees hij zaterdag weer. Tijdens de Martinez Chocolade Cup 2021 klokte hij 47,88 seconden op het koningsnummer van het zwemmen. Daarmee eindigde hij als derde in de finale, maar brak hij wel het zeven jaar oude record (49,90) dat op zijn naam stond.

"Nieuw nationaal record en massive pb (personal best, ... red.) op de 100m vrije slag kortebaan tijdens de Martinez Cup", schreef hij op zijn socialemediakanalen. Tjon A Joe, die in Nederland uitkomt voor HPC - De Dolfijn, had een split van 22,29 seconden.

De eerste plaats was zaterdag voor Stan Pijnenburg van PSV, Thom de Boer van De Dolfijn werd runner-up. Pijnenburg verscherpte met zijn 46,75 seconden het meetrecord en was niet gek ver van het Nederlands record (46,52), dat op 2 oktober in Berlijn werd gezwommen door Jesse Puts.

Tjon A Joe zwemt zondag nog de 50 meter vrije slag. Op deze afstand brak de Surinamer vier weken terug tijdens de Albion Open 2021 in het Zwemcentrum Rotterdam tot twee keer toe het nationaal Surinaams record. In de series zwom hij 21,95, terwijl hij de finale won in 21,84. Het record (21,98) stond sinds 4 december 2014 op zijn naam.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina