Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ook koopkrachtversterking universiteitspersoneel

Ook koopkrachtversterking universiteitspersoneel

24/10/2021 10:10 - Van onze redactie

Personeel van de universiteit heeft zich zaterdag ten einde raad gewend tot vicepresident Ronnie Brunswijk.

Personeel van de universiteit heeft zich zaterdag ten einde raad gewend tot vicepresident Ronnie Brunswijk. Foto: Directoraat Volkscommunicatie  

PARAMARIBO - Het directoraat Volkscommunicatie (DVC) op het kabinet van de president pocht erover dat vicepresident Ronnie Brunswijk met een telefoontje aan minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is bewerkstelligd dat het universiteitspersoneel ook in aanmerking komt voor koopkrachtversterking. Het gaat om de SRD 700 die aan de ambtenaren wordt uitgekeerd.

De Werknemersfederatie Universiteit (WFU) stond zaterdag op de stoep van de vicepresident om haar misnoegen te uiten over het uitblijven van de uitbetaling van hun koopkrachtversterking. Volgens DVC heeft Achaibersing Brunswijk toegezegd dat de WFU-leden eind van de maand de toelage tegemoet kunnen zien. "En als jullie het eind van de maand niet op jullie slip zien, gaan we samen naar de minister", zei de vicepresident tegen WFU-voorzitter Hugo Blanker en het universiteitspersoneel.

In het persbericht wordt aangegeven dat de WFU-leden twee maanden koopkrachtversterking zijn verschuldigd. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zou al alle voorbereidingen hebben getroffen zodat het ministerie van Financiën en Planning kan overgaan tot de uitbetaling. De voorzitter en de WFU-leden waren zeer content met de toezegging van Brunswijk, die ze lof toezwaaiden. Volgens DVC roemde Blanker de vicepresident als "iemand die de noden van de mensen begrijpt".

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina