Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brokopondo ontvangt donaties

Brokopondo ontvangt donaties

24/10/2021 06:00 - Samuel Wens

Martha Tito van Paramaribo Cargo Services (l) draagt symbolisch de spullen over aan dc Ludwig Mendelzoon (m). Rechts Henk Schmidt van de Openbare School Brokopondo 1.

Martha Tito van Paramaribo Cargo Services (l) draagt symbolisch de spullen over aan dc Ludwig Mendelzoon (m). Rechts Henk Schmidt van de Openbare School Brokopondo 1. Foto: BIC Brokopondo  

PARAMARIBO - "Het geld zal worden aangewend om de schulden af te lossen die ik ben komen aantreffen bij overname van het district." Daarmee heeft districtscommissaris Ludwig Mendelzoon een bestemming voor de SRD 60.000 die hem is overhandigd door de groep 'Ondernemers in de Kleinschalige Mijnbouw Werkgebied 1 Nieuw-Koffiekamp'.

De burgervader houdt de Ware Tijd voor dat het districtscommissariaat is overgenomen met een schuld van SRD 500.000. De financiële middelen die zijn kantoor krijgt van de centrale overheid zijn volgens Mendelzoon niet eens voldoende om werkzaamheden uit te voeren, "laatstaan om schulden af te lossen".

Hij is daarom content met de "gulle ondernemers" in zijn werkgebied. "Ze ondersteunen met brandstof voor dienstauto's en papier, waardoor het werk op kantoor kan worden voortgezet." Volgens Mendelzoon begrijpt het plaatselijke bedrijfsleven dat Brokopondo niet steeds de hand kan ophouden voor Paramaribo, vandaar dat ze hun best doen om het commissariaat te ondersteunen.

Paramaribo Cargo Services van districtszoon Armand Pina heeft schoolbenodigdheden geschonken. Het is de bedoeling dat de spullen van het goederenverzendbedrijf "naar behoefte" wordt verdeeld onder de 21 scholen in Brokopondo. "De diverse schoolleiders zullen erbij worden betrokken om aan te geven welke kinderen echt hulpbehoefend zijn." Bij de overhandiging waren de schoolleiders Henk Schmidt en Marion Jackson aanwezig.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina