Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ontruiming Dalian II: 'U kunt niet in mijn zak zien'

Ontruiming Dalian II: 'U kunt niet in mijn zak zien'

23/10/2021 16:16 - Euritha Tjan A Way

Bij vertrek uit het project staan er vele auto's geparkeerd, mogelijk mensen die wachten op het vertrek van de politie.

Bij vertrek uit het project staan er vele auto's geparkeerd, mogelijk mensen die wachten op het vertrek van de politie. Foto: Euritha Tjan A Way  

PARAMARIBO - Het is zaterdag negen uur in de ochtend wanneer de Ware Tijd aankomt in het Dalian II-project. De politie heeft de verschillende naamborden al verwijderd op de platgebrande gronden en is bezig zich voor te bereiden om de huizen te bezoeken. Er is niemand aangetroffen op de percelen, maar op aangeven van rechtmatige eigenaren is duidelijk dat er mensen zijn in huizen die daar geen recht op hebben.

Het project is opgezet uit het fonds 'Woningbouw Lagere Inkomensgroepen', dat verbonden was aan de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Echter, veel auto's die voor huizen staan van rechtmatige eigenaren zijn van merken die niet behoren tot de lagere inkomensgroepen. De nieuwste Audi's, Harriers, Prado's staan er geparkeerd.

Daarmee geconfronteerd zegt één van de eigenaren aan de krant: "Mensen moeten ophouden op basis van wat ze zien een conclusie te trekken. U kunt niet in mijn zak zien, dus u kunt die conclusie niet trekken. We hadden deze auto eerst niet", zegt de persoon die geen naam wil doorgeven. "Den man e luku wagi fu bepaal efu wi abi a oso fanowdu", wordt geschreeuwd naar een andere eigenaar die in lachen uitbarst.

Naar de Ware Tijd verneemt gaat het op het Dalian II-project veelal om NDP'ers die via de partij aan een woning zijn geholpen. "Ik ben geen NDP. Ik heb via de normale procedure aangevraagd", klinkt het stellig bij één van de huiseigenaren die ook niet bij naam genoemd wenst te worden. "Omdat ik dingen wil voorkomen als het hier escaleert. De media denkt niet verder", zegt hij.

Een andere man die het proces op de voet volgt wil bevestigen noch ontkennen of hij NDP'er is. "Ik zeg niet dat ik het ben of dat ik het niet ben. U mag me niet filmen en u mag uw eigen conclusie trekken", klinkt het nu bits.

Ontruiming Occupanten Dalian II-project Paramaribo Noord 2

De mensen die geen rechtmatige eigenaren zijn of dat niet kunnen aantonen, worden uit de huizen gezet. Niet iedereen kan dat waarderen. "Mijn huis was al geregeld via iemand van de partij. A man dede en ik kon niet naar de notaris gaan meer", pleit een persoon met de politie.

Weer een ander beweert toestemming te hebben van het kabinet van de vicepresident om aanwezig te zijn op het project. Na een paar heftige telefoontjes op en neer, blijkt dat hij dat niet kan staven. Hij wordt in de politiewagen gezet en afgevoerd. De politie heeft in een persbericht laten weten dat ze intussen elf personen heeft opgepakt die zich schuldig maakten aan occupatie. Bij vertrek uit het project blijkt dat er op afstand vele auto's geparkeerd staan. Mogelijk mensen die wachten op het vertrek van de politie.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina