Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WK-baanwielrennen: Helal schakelt Tjon En Fa uit

WK-baanwielrennen: Helal schakelt Tjon En Fa uit

23/10/2021 10:26 - Terence Oosterwolde

Jaïr Tjon En Fa moest in de achtste finales zijn meerdere erkennen in thuisrenner Rayan Helal.

Jaïr Tjon En Fa moest in de achtste finales zijn meerdere erkennen in thuisrenner Rayan Helal.  

PARAMARIBO - Jaïr Tjon En Fa is daarnet uitgeschakeld geworden op de wereldkampioenschappen baanwielrennen. In de laatste heat van de achtste finales moest hij zich gewonnen geven tegen de Fransman Rayan Helal. Overall eindigt hij als negende. Ook op de vorige WK in Berlijn strandde de Surinamer in de achtste finales.

Tjon En Fa verscheen zaterdag aan de start van de 200 meter sprint ondanks dat hij donderdag zwaar crashte in de troostfinale van de keirin. Hij hield schaafwonden aan zijn dijbeen, kuit en rug over aan de valpartij, maar besloot zaterdag toch mee te doen. In de kwalificatie had hij de achtste tijd, waarna hij in de zestiende finales de Colombiaan Juan David Ochoa Henao uitschakelde.

Uitslag Achtste Finales Jaïr

In de single elimination-race van de achtste finales was Helal 0,114 seconde sneller dan Tjon En Fa. De Nederlanders Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, beiden al met twee gouden plakken op zak, zitten in de kwartfinales. Ook de Trinidadiaan Nicholas Paul, de Rus Mikhail Iakovlev, Sébastien Vigier en Helal van Frankrijk, de Pool Mateusz Rudyk en de Duitser Stefan Boetticher drongen door tot de laatste acht.

De kwartfinales worden ook zaterdag verreden. In heat 1 komt Lavreysen uit tegen Helal. Paul heeft Boetticher als tegenstander in de tweede serie. In de derde heat zijn Iakovlev en Hoogland aan elkaar gekoppeld, terwijl om de laatste plek in de halve finale Vigier het opneemt tegen Rudyk. Op de WK van vorig jaar in Berlijn pakte Lavreysen de wereldtitel, Hoogland behaalde zilver, terwijl Rudyk vierde werd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina