Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Avondklok en afwezig publiek nekken opstart bodybuilding en weightlifting

Avondklok en afwezig publiek nekken opstart bodybuilding en weightlifting

23/10/2021 20:08 - Marinio Balsemhof

Oefenen in de gym zoals het er voor Covid-19 aantoe ging.

Oefenen in de gym zoals het er voor Covid-19 aantoe ging.  

PARAMARIBO - De avondklok van negen uur 's avonds is nog steeds een sta-in-de-weg voor bodybuilders en weightlifters om adequaat te trainen. Om die reden en om het feit dat er ook geen publiek is toegestaan bij wedstrijden, denkt de Surinaamse Bodybuilding- en Weightliftingbond (SBWB) er nog niet aan om wedstrijden te organiseren.

Binnen het bestuur is er wel aan virtuele wedstrijden gedacht, maar uiteindelijk werd daarvan afgezien. "Wij willen publiek hebben bij onze wedstrijden, omdat de deelnemers na al het harde werken het resultaat behalve aan de jury aan de aanhang willen tonen. Wij hopen dat zaken er beter voorstaan volgend jaar en dat we dan wedstrijden met supporters kunnen organiseren", zegt voorzitter Chairme Koningferander.

Overigens, zij begrijpt dat de beperkende maatregelen erg belangrijk zijn voor de volksgezondheid. "De sport kan niet adequaat worden beoefend, maar voor het welzijn van iedereen moeten we de regels van de overheid respecteren", aldus de voorzitter. Het toestaan van contactsporten is voor de sport in zijn geheel "een enorme verwelkoming".

Echter, de avondklok vormt voor de bodybuilding- en weightliftingsport nog steeds een barrière omdat mensen zich moet haasten na het werk of dagelijkse activiteiten om nog op tijd de gym te kunnen bezoeken. "Dat brengt enorm veel stress met zich mee", zegt Koningferander.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina