Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tweede aanhouding in CBvS-strafonderzoek

Tweede aanhouding in CBvS-strafonderzoek

10/02/2020 15:17 - Van onze redactie

Tweede aanhouding in CBvS-strafonderzoek

 

PARAMARIBO - Het speciale rechercheteam dat onderzoek doet naar vermoedelijke malversaties bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft maandag een tweede verdachte angehouden. Ashween Angnoe, partner van voormalig CBvS-governor bij adviesbureau Orion, is maandag aangehouden nadat hij door rechercheurs was verhoord.

Uit het voorlopig onderzoek zouden belastende zaken naar boven zijn gekomen die gronden opleveren om Angnoe als verdachte aan te merken en ook aan te houden, verneemt de Ware Tijd uit justitiële kringen. Van Trikt is vorige week donderdag aangehouden en in verzekering gesteld.

De CBvS-leiding deed aangifte tegen hem vanwege vermoedelijke overfacturering bij de aankoop van voertuigen en het geven van werkopdrachten aan zijn bedrijf Orion en wurgcontracten met het Belgische Clairfield die financieel nadelig zijn voor de bank. Naar verluidt zal ook minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, worden verhoord.

Volgens verschillende bronnen heeft de ex-governor verklaard dat hij bij de zaken die hem worden verweten niet eigendunkelijk heeft gehandeld. Er zou steeds afstemming met de minister hebben plaatsgevonden. Daar zouden bewijzen voor zijn, waaronder WhatsApp-berichten.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina